Notícies i actualitat

 
“Localitats d'interès geològic a la reserva de biosfera de Menorca” es la nova publicació sobre la geologia de Menorca, editada dintre la col·lecció de Quaderns de la Reserva de Biosfera (núm. 17).

Aquest llibret està centrat en les 35 localitats d’interès geològic de Menorca, escollides per un conjunt d’experts en la matèria. El podeu aconseguir per 1€ al Centre de Geologia de Menorca a Ferreries i també en digital en aquest enllaç

Volem destacar que aquesta publicació està dedicada a Pere Pons, informador del Centre de Geologia entre el 2015 i el 2018, i que ens va deixar el passat mes d’abril. Sempre estarem enormement agraïts a la seva dedicació i empenta per donar a conèixer els tresors geològics de Menorca. En pau descansi.
 
Cicle de visites guiades primavera – tardor 2019

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera engega un nou cicle de sis visites guiades amb la geologia com a protagonista principal. Tanmateix, la geologia no serà l’únic centre d’atenció de les excursions proposades, ja que aquestes abastaran altres temes relacionats amb la biologia i la història, amb les quals s’establiran lligams amb la geologia.

Aquest cicle s’organitza seguint la publicació, a l’any passat, de la ‘Guia de Geologia de Menorca. Itineraris naturals i culturals’, que té com a principal fita mostrar com la geologia condiciona nombrosos aspectes, no únicament relacionats amb la biologia, sinó també amb la història, la cultura tradicional i l’activitat humana en general.

Les sortides van dirigides a tot tipus de públic i es faran en caps de setmana dels mesos de maig, juny, setembre i octubre de 2019, sempre en horari de matí.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscriure-s’hi prèviament a través del web www.menorcabiosfera.org o del telèfon del Centre de Geologia de Menorca (971374505)
 
Cartell
El Centre de Geologia de Menorca organitza un nou cicle d’activitats familiars gratuïtes amb la col·laboració de ‘Sa Xaranga, Serveis educatius’. El proper dissabte 30 de març, a les 11h, el cicle arranca amb el taller "‘POSANT ORDRE A LES ROQUES I FÒSSILS DEL CENTRE DE GEOLOGIA".
 
El Centre de Geologia de Menorca organitza un cicle d’activitats familiars gratuïtes amb la col·laboració de "Sa Xaranga, Serveis educatius”. El proper dissabte 22 de setembre, a les 11h, amb el taller DESCOBREIX ELS FÒSSILS DE MENORCA iniciarem el cicle.
 
Podeu enviar les vostres fotografies per participar en el II CONCURS FOTOGRÀFIC DEL CENTRE DE GEOLOGIA DE MENORCA fins el 3 de juny. Animeu-vos!

El termini s´ha allargat al no poder realitzar el lliurament de premis i la inaguració de l´exposició el 8 de juny tal i com s´havia previst, al coincidir amd un altre esdeveniment.Aquest acte s´ha posposat al 15 de juny.

Recordeu que podeu consultar les bases a www.geologiamenorca.org
 
II Concurs de Fotografia Geològica
El Centre de Geologia de Menorca convoca el II Concurs de Fotografia Geològica sota el títol l’Illa dels quatre colors. Podeu enviar les vostres fotografies fins el dijous 24 de maig a l’adreça centregeologia@ajferreries.org
 
123456
CIME Agència Menorca Reserva de Biosfera Ajuntament de Ferreries
Consell Insular de Menorca - Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera